elérhetőség

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Forduljon hozzánk bizalommal bármikor. Amint tudunk, válaszolunk!

budapest

brahmayurveda központ

1065, Budapest,
Podmaniczky utca 18.
(utcára nyiló üzlethelyiség)

Nyitva tartás:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd-Szombat: 8:00-19:00
Vasárnap: ZÁRVA

albertirsa

brahmayurveda
pihenőház

2730 Albertirsa,
Kossuth Lajos 2.

Nyitvatartás:
Hétfő-Szombat: 9:30-18:00
Vasárnap: ZÁRVA

BRAHMAYURVEDA KÖZPONT - BUDAPEST

MEGKÖZELÍTÉS

Tömegközlekedéssel: 4-es és 6-os villamossal vagy 9-es busszal, 72-es és 73-as trolibusszal a Nyugati téri megállóig, onnan pár perc gyalogosan.

Budapesten a Nyugati tértől (Nyugati pályaudvartól) a Teréz körúton a Postaépülettel (62. sz. Posta) szembeni oldalon jobbra fordulva, a Jókai utca kereszteződéstől pár lépésre.

PARKOLÁS

A parkolás díja közterületen:
Podmaniczky utcában 600 Ft óránként. Parkolójegy váltás az üzlet bejárata melletti parkolóóránál vagy mobil parkolással lehetséges.

Kérjük, szánjon időt a parkolásra vagy érkezzen tömegközlekedési eszközzel. A legközelebbi parkolóház (Weiner Parkolóház) egy utcával arrébb, a Weiner Leó utcában található.

INFORMÁCIÓ

Recepció telefonszáma: +36 30 223 4062
Email: reception@brahmayurveda.com
WhatsApp: +36 30 223 4062
Adószám: 27344994-2-42

BRAHMAYURVEDA PIHENŐHÁZ - ALBERTIRSA

MEGKÖZELÍTÉS

Megközelítés autóval

Budapest felől

M5-ös autópályán haladjon Szeged felé, a 44. számú kijáratnál hajtson ki Szolnok/Albertirsa felé. 15 km múlva térjen rá a 405/E60-as autóútra, 0,5 km után hajtson ki Monor/Albertirsa felé, 3 km után forduljon jobbra a Pesti útra, ezen haladjon a Kossuth térig, forduljon jobbra, majd onnan az első utca jobbra lesz a Kossuth Lajos utca.

PARKOLÁS

A kapu előtt két autó számára van hely, a közelben sok ingyenes parkolóhely található.

INFORMÁCIÓ

Recepció telefonszáma: +36-70-396-9-668
Email: reservations@brahmayurveda.com
WhatsApp: +36-70-396-9-668
Adószám: 27344994-2-42
Szállás tipusa: Egyéb Szálláshely
NTAK regisztrációs szám: EG20017227

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ALBERTIRSAI FIÓKTELEP

Albertirsai fióktelep

 1. Általános rendelkezések

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) célja, hogy egységes szerkezetben meghatározza, a Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszám: 01-09355132; adószám: 27344994-2-42; székhely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7; továbbiakban: Vállalkozás) 2730 Albertirsa, Kossuth Lajos utca 2. címen működő fióktelep alatt nyújtott szolgáltatására vonatkozó szabályait. 

 1. Fogalmak

Vállalkozás: A Vállalkozás a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. Törvény alapján az alábbi tájékoztatást adja a Vállalkozás adatairól: 

Név: 

Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 

1101 Budapest, Expo tér 5-7

Panaszügyintézés helye: 

1065 Budapest, Podmaniczky u. 18 

2730 Albertirsa, Kossuth Lajos u. 2

Internetes cím: 

https://brahmayurveda.com/

Elektronikus levelezési cím: 

panasz@brahmayurveda.com  adatvedelem@brahmayurveda.com info@brahmayurveda.com

Telefonszám: 

+36 30 255 2508  

Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Panasz: olyan kérelem, amely egyéni jog- vagy érdeksérelem megszüntetésére irányul, és elintézése nem tartozik más – így különösen bírósági, közigazgatási – eljárás hatálya alá. A panasz javaslatot is tartalmazhat.

Szolgáltatás: termék, ingatlan vagy vagyoni értékű jog értékesítésén kívül minden olyan – ellenszolgáltatás fejében végzett – tevékenység, amely a megrendelő, illetve megbízó igényének kielégítésére valamely eredmény létrehozását, teljesítmény nyújtását vagy más magatartás tanúsítását foglalja magában

Békéltető testület: tartós alapon létrejött, a fogyasztói jogviták alternatív vitarendezési eljárás keretében történő rendezésével foglalkozó szervezet, amelyet az e törvényben meghatározott szerv

(személy) nyilvántartásba vett

        III.       Általános szerződési feltételek 

Szolgáltatásaink igénybevételeinek szabályai az alábbiakban kerülnek összefoglalásra. 

 1. Foglalás

Minden szolgáltatásunkra lehetőség van személyesen vagy telefonon (+36 30 223 4062) időpontot foglalni. Ezen foglalások mind e-mailben, mind sms üzenetben megerősítésre kerülnek a vendégeink számára. 

Ezen felül a Vállalkozásunk lehetőséget biztosít elektronikus formában is időpont foglalásra. Elektronikus formában, a Vállalkozás honlapján Krishna Kumar-hoz van lehetőség kizárólagosan időpontot foglalni konzultációra, valamint kontrollra és védikus asztrológiára. 

Szolgáltatásaink elsődlegesen személyre szabottan meghatározott kezelési program alapján történnek. Ennek eredményeképpen minden kezelést meg kell előznie egy előzetes állapotfelmérésnek, ahol ayurvedikus gyógyítóink személyre szabottan meghatározzák a célzott és ajánlott kezelési programot. 

Előzetes állapotfelmérés és kezelési terv nélkül mindösszesen az alábbi szolgáltatásunk vehető igénybe: masszázsok kivéve a részkezelések

 1. Részvétel kezeléseken és konzultáción

Vendégeink kötelesek minden időpont előtt legalább 5-10 perccel korábban megjelenni. Amennyiben a Fogyasztó késve jelenik meg a kezeléseken, akkor a kezelés időtartama megrövidül a késés tartamával. 

Vállalkozásunk kifejezetten fenntartja a jogot magának, hogy megtagadja a szolgáltatás nyújtását, amennyiben a Vendég ittas vagy bódult állapotban jelent meg. 

Minden Vendég köteles előzetesen jelezni, amennyiben a konzultáció óta egészségügyi állapotában jelentős változás állt be, illetve amennyiben várandós, műtét, bőrbetegség, nyílt seb, kezelés alatt áll (kemo, sugár). 

Vendégeink kötelesek előzetesen jelezni az esetleges ételallergiájukat és -intoleranciájukat.

Vendégeink kötelesek a Pihenőházba történő bejelentkezés során bemutatni személyazonosító okmányukat (személyazonosító igazolvány vagy fényképes vezetői engedély, lakcímkártya, útlevél).

Vendégeink a Pihenőházban történő tartózkodás során betartani a Pihenőház házirendjét.

 1. Fizetés és lemondás

A kezelési programok kifizetése megtörténhet alkalmanként vagy előzetesen. 

A kezelés lemondása eredményeképpen nem áll módunkban készpénzben visszatéríteni a kifizetett összeget.  

 1. Ajándékkártya vásárlása

Ajándékkártyáink meghatározott címletekben megvásárolhatók és egy évig beválthatóak akár budapesti központunkban, akár a Brahmayurveda Pihenőházban Albertirsán. Ajándékkártya vásárlására kizárólag személyesen van lehetőség. Az ajándékkártyák kizárólag a humán-egészségügyi szolgáltatásainkra (konzultáció, kontroll, kezelések (masszázsok)) válthatók be, termékeinkre és egyéb szolgáltatásainkra (ideértve különösen, de nem kizárólagosan a lágycsontkovácsolást, az asztrológiát, a jógát és a mediációt) nem. Készpénzre nem váltható. 

 1. Panaszkezelési rendelkezések 
 1. Szabályzat célja

Jelen ÁSZF-ben foglalt panaszkezelési rendelkezések (továbbiakban: Szabályzat) célja, hogy egységes szerkezetben meghatározza és egyértelműen tájékoztassa a fogyasztókat a Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű Társaság által nyújtott szolgáltatások eredményeképpen felmerülő esetleges panaszok kezelésének elveiről és elbírálásának módjáról. 

 1. Panaszkezelés elvei

A Vállalkozás kifejezett célja, hogy minden panaszt teljeskörűen, a fogyasztói érdekek figyelembevételével kivizsgálja és arról mihamarabb visszajelzést adjon a Fogyasztónak. 

A Vállalkozás törekszik arra, hogy az esetleges vitákat, valamint panaszokat elsősorban békés úton zárja le. Vállalkozásunk a kivizsgálás során kifejezetten törekedik az egyenlő bánásmód megtartására, valamint a kezelt személyes adatok védelmére és a diszkrét ügyintézésére. 

 1. Szabályzat hatálya

Jelen Szabályzat hatálya kiterjed minden olyan írásbeli vagy szóbeli bejelentésre, amely a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján panasznak minősül. 

 1. Bejelentések kezelése és kivizsgálásának módja

Tájékoztatom a T. Fogyasztókat, hogy a Vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban vagy írásban közölheti a Vállalkozással az alábbiak szerint. 

A fogyasztónak lehetősége van panaszát magyar vagy angol nyelven megtenni. 

 1. Szóbeli panasz

A szóbeli panaszt a Vállalkozás azonnal megvizsgálja és amennyiben erre lehetősége van a helyszínen szükségszerűen orvosolja. 

Ha a Fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni. 

 1. Írásbeli panasz

Írásbeli panaszt tehet a vállalkozás az alábbi címek bármelyikén: 

Elektronikus levelezési cím: 

panasz@brahmayurveda.com 

Telefonszám: 

+36 30 255 2508 

  

Kérjük a panaszban törekedjen a panasszal érintett eset tényállásának teljeskörű meghatározására, annak érdekében, hogy a panasz mihamarabb kivizsgálásra kerüljön. 

Az írásbeli panaszt a vállalkozás a beérkezését követően harminc napon belül írásban érdemben igazolható módon megválaszolja, valamint intézkedik annak közlése iránt. 

Tájékoztatom, hogy a T. Fogyasztónak lehetősége van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez fordulni Vállalkozásunkkal fennálló vita esetén. 

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A vármegyei békéltető testületek az alábbi linken érhetőek el: https://bekeltetes.hu/udvozlo

A békéltető testület minden vármegyében működik, a Vállalkozás II. pontban megjelölt szolgáltatási helyeinek közvetlen közelében az alábbi békéltető testületek érhetőek el: 

 • Budapesti Békéltető Testület o levelezési cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
  • e-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu o telefon: 06-1-488-2131 o honlap cím: bekeltet.bkik.hu
 • Pest Vármegyei Békéltető Testület o levelezési cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.
  • e-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu o telefon: 06-1-792-7881
  • honlap cím: www.pestmegyeibekelteto.hu

Továbbá a Fogyasztónak lehetősége van panaszával az alábbi szervekhez fordulni: 

 • illetékes bíróság előtt peres eljárás megindítása;
 • Fogyasztóvédelmi Hatóság            (jogszabálysértés          esetén);            elérhetőség: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/nyitolap
 1. Termékpanaszok 

A Vállalkozás a kellékszavatossági, valamint termékszavatossági jogok vonatkozásában az alábbi tájékoztatást adja: 

 1. Kellékszavatossági jogok

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Vállalkozás hibás teljesítése esetén a Vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Fogyasztó és vállalkozás közötti – ingó dolognak minősülő áru adásvételére, digitális tartalom szolgáltatására vagy digitális szolgáltatások nyújtására irányuló – szerződés esetén Ön a kellékszavatossági jogai gyakorlása keretében a hibát a vállalkozás költségére maga nem javíthatja ki, illetve mással sem javíttathatja ki azt. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. 

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a Vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított egy éven belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított egy év eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 1. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 1. Záró rendelkezések 

Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a magyar jogszabályok, elsődlegesen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályai az irányadóak. 

Kelt: Budapest, 2023. augusztus 1. napja 

……………………………………….

Brahmayurveda Kft.

Vállalkozás képviseletében

Világi Szidónia

Ügyvezető Igazgató

Adatkezelési tájékoztató

Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű Társaság
Hatályos 2023. január 01. napjától

Az alábbiakban olvasható tájékoztatás a Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű
Társaság (továbbiakban: Brahmayurveda) szolgáltatásai igénybevétele során az Önre
vonatkozó személyes adatok kezelésével kapcsolatos tevékenységének ismérveit tartalmazza. 

1. Fogalommeghatározások

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (a továbbiakban:
„érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen
vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó
adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi,
gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján
azonosítható.

Személyes adat különleges kategóriája: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre,
vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok,
valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok,
az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális
irányultságára vonatkozó személyes adatok.

Egészségügyi adat: minden olyan adat, amely egy természetes személy testi, pszichikai
állapotára vonatkozik, továbbá minden olyan adat, amely az egészségi állapotára vonatkozóan
az általa igénybevett egészségügyi szolgáltatással összefüggésben keletkezett.

Érintett: azonosított vagy azonosítható természetes személy.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a
műveletek összessége, így különösen személyes adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése,
rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, feldolgozása, lekérdezése, hasznosítása (ideértve a
továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt), összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása,
törlése és megsemmisítése. Adatkezelésnek számít az adatok megváltoztatása és további
felhasználásuk megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a
személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta,
íriszkép) rögzítése is.

Adatkezelő: aki az adatkezelést végzi, az adat kezelésének célját meghatározza, az
adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja,
vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a
műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás
helyétől.

Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.

Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem
rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatokat kezel.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem
lehetséges.

Automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora.

Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben
automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy
aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

Ügyfél: az a természetes személy, aki a Brahmayurvedahoz (www.brahmayurveda.com)
emailben, telefonon, vagy személyesen időpontot kér, személyesen hírlevélre feliratkozik,
magán-egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe, terméket vásárol.

Ahol jelen tájékoztató az Érintett kifejezést használja, az alatt az Ügyfelet is érteni kell.

2. Az adatkezelő

A Brahmayurveda Center Kft. kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy valamennyi
szolgáltatásnyújtásával kapcsolatos adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos
jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek.

Jelen adatvédelmi tájékoztatónk elérhető a http://www.brahmayurveda.com/ oldalon.

Cégnév: Brahmayurveda Center Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.
Telephely: 1065 Budapest, Podmaniczky utca 18. fszt. 2. (Brahmayurveda Központ)
Fióktelep: 2730 Albertirsa, Kossuth Lajos utca 2. (Brahmayurveda Pihenőház)
Cégjegyzékszám: 01-09-355132
Adószám: 27344994-2-42
Képviselő: Világi Szidónia ügyvezető önállóan
Telefonszám: + 36-70 396-9-668, +36-53 391-294
Honlap: www.brahmayurveda.com
Adatvédelmi tisztviselő neve: IDBC Creative Solutions Kft. – Széplaki Andrea
Telefonszáma: +36‐30‐914‐5336
E-mail címe: dpo@idbc.hu
(a továbbiakban: Brahmayurveda)

3. Milyen tevékenységek során kezel személyes adatokat a Brahmayurveda?

3.1. Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatásra irányuló
szerződéssel kapcsolatos adminisztráció

Adatkezelés célja: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatásra
irányuló szerződés megkötése, módosítása, megszüntetése

Adatkezelés jogalapja: Egészségügyi ellátásra és fizikai közérzetet javító szolgáltatás
nyújtására irányuló szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1)
bek. b) pont).
A különleges adatok kezelése, amennyiben ez a szerződés
teljesítéséhez szükséges, a fenti jogalapok mellett a GDPR 9.
cikk (2) bek. h) pontja alapján történik.

Érintettek kategóriái: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatást igénybe
vevő természetes személyek, kiskorú igénybevevő esetén a
szerződő törvényes képviselőjük.

Kezelt adatok köre: Személyazonosító adatok (név, születési név, születési idő,
anyja neve, neme)
Elérhetőségi adatok (lakcím, postacím, telefonszám, e-mail
cím)
Egészségügyi ellátással, fizikai közérzetet javító
szolgáltatással összefüggésben keletkezett egészségügyi
adatok, egészségi állapot a kezelések előtt és után, az ajánlott
kezelések és étrendkiegészítők, az igényelt szolgáltatás
megnevezése és időpontja
TAJ szám
Egészségpénztári tagság / egészségbiztosítás megléte.
Amennyiben a szolgáltatást kiskorú veszi igénybe, a kezelt
adatok köre kibővül a törvényes képviselő szerződésben foglalt
adataival.
Vendégkategória, hűségkártya adatai
Az ügyfélkezelő rendszerben megadott értesítési beállítások

Adatkezelés időtartama: Egészségügyi dokumentáció: az adatfelvételtől számított 30 év
(Eüak tv. 30. §)
Az egészségügyi dokumentációtól külön kezelt kapcsolattartási
és egyéb szerződédes adatok: Az érintettel / ügyféllel kötött
szerződés időtartama alatt + 5 év elévülési idő /
igényérvényesítési határidő.

Címzettek: Egészségpénztári tagság / egészségbiztosítás esetén: az
egészségügyi szolgáltatás nyújtása érdekében a
Brahmayurveda személyazonosító és elérhetőségi adatokat
továbbít az egészségbiztosító részére.


3.2. Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatás nyújtása


Adatkezelés célja: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatás nyújtása

Adatkezelés jogalapja: Egészségügyi ellátásra és fizikai közérzetet javító szolgáltatás
nyújtására irányuló szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1)
bek. b) pont)
A különleges adatok kezelése, amennyiben ez a szerződés
teljesítéséhez szükséges, a fenti jogalapok mellett a GDPR 9.
cikk (2) bek. h) pontja alapján történik.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által
fenntartott Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
(EESZT) részére történő adatszolgáltatás az adatkezelőre
vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (GDPR
6. cikk (1) bekezdés c) pontja), az 1997. évi XLVII. törvény és
a 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet alapján történik.

Érintettek kategóriái: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatást igénybe
vevő természetes személyek, kiskorú igénybevevő esetén a
szerződő törvényes képviselőjük.

Kezelt adatok köre: Személyazonosító adatok (név, születési név, születési idő,
anyja neve, neme)
Elérhetőségi adatok (lakcím, postacím, telefonszám, e-mail
cím)
Egészségügyi ellátással, fizikai közérzetet javító
szolgáltatással összefüggésben keletkezett egészségügyi
adatok, egészségi állapot a kezelések előtt és után, az ajánlott
kezelések és étrendkiegészítők, az igényelt szolgáltatás
megnevezése és időpontja
TAJ szám
Egészségpénztári tagság / egészségbiztosítás megléte.
Amennyiben a szolgáltatást kiskorú veszi igénybe, a kezelt
adatok köre kibővül a törvényes képviselő szerződésben foglalt
adataival.

Adatkezelés időtartama: Egészségügyi dokumentáció: az adatfelvételtől számított 30 év
(Eüak tv. 30. §)
Az egészségügyi dokumentációtól külön kezelt kapcsolattartási
és egyéb szerződédes adatok: Az érintettel / ügyféllel kötött
szerződés időtartama alatt + 5 év elévülési idő /
igényérvényesítési határidő.

Címzettek: Kötelező adatszolgáltatás az ÁEEK által fenntartott EESZT
részére.

3.3. Szerződéssel kapcsolatos igényérvényesítés


Adatkezelés célja: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatásra
irányuló szerződéssel, valamint felnőttképzési szolgáltatásra
irányuló szerződéssel kapcsolatos igényérvényesítés

Adatkezelés jogalapja: Brahmayurveda igényérvényesítésre vonatkozó jogos érdeke
(GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont)
Jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont)
A különleges adatok kezelése, amennyiben ez a szerződés
teljesítéséhez szükséges, a fenti jogalapok mellett a GDPR 9.
cikk (2) bek. f) pontja alapján történik.

Érintettek kategóriái: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatást,
valamint felnőttképzési szolgáltatást igénybe vevő természetes
személyek, kiskorú igénybevevő esetén a szerződő törvényes
képviselőjük.

Kezelt adatok köre: 
a) Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatás
esetében:
Személyazonosító adatok (név, születési név, születési
idő, anyja neve, neme)
Elérhetőségi adatok (lakcím, postacím, telefonszám, e-mail cím)
Egészségügyi ellátással, fizikai közérzetet javító
szolgáltatással összefüggésben keletkezett
egészségügyi adatok, egészségi állapot a kezelések előtt
és után, az ajánlott kezelések és étrendkiegészítők, az
igényelt szolgáltatás megnevezése és időpontja
TAJ szám
Egészségpénztári tagság / egészségbiztosítás megléte.
Amennyiben a szolgáltatást kiskorú veszi igénybe, a
kezelt adatok köre kibővül a törvényes képviselő
szerződésben foglalt adataival.
Vendégkategória, hűségkártya adatai.

b) Felnőttképzési szolgáltatás esetében a felnőttképzési
szolgáltatásra vonatkozó adatkezeléssel összefüggésben kezelt
személyes adatok, azaz a képzésben részt vevő személyre és a
képzésre vonatkozó adatok – egyebek mellett a képzés
megnevezése és időpontja.

Adatkezelés időtartama: Egészségügyi dokumentáció: az adatfelvételtől számított 30 év
(Eüak tv. 30. §)
Az egészségügyi dokumentációtól külön kezelt kapcsolattartási
és egyéb szerződédes adatok: Az érintettel / ügyféllel kötött
szerződés időtartama alatt + 5 év elévülési idő /
igényérvényesítési határidő.

Címzettek: Egészségpénztári tagság / egészségbiztosítás esetén: az
egészségügyi szolgáltatás nyújtása érdekében a
Brahmayurveda személyazonosító és elérhetőségi adatokat
továbbít az egészségbiztosító részére.

3.4. Szálláshely-szolgáltatás


Adatkezelés célja: Szálláshely-szolgáltatás nyújtása
Adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges,
amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés
megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések
megtételéhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont).

Érintettek kategóriái: Szállodai szolgáltatást igénybe vevő természetes személyek,
kiskorú igénybevevő esetén a szerződő törvényes képviselőjük.

Kezelt adatok köre: Személyazonosító adatok (pl. név, születési név, születési
dátum)
Elérhetőségi adatok (lakcím, telefonszám, e-mail cím)

Speciális étrend
A szálláshely igénybevételének kezdő és várható, valamint
tényleges befejező időpontja

Adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a megkeresés beérkezését követő 5
év (elévülési idő)

Címzettek: A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ részére történő
adatszolgáltatásról, mint önálló adatkezelésről a 3.14. pont
rendelkezik

3.5. Ellátás nyújtása a szálláshely igénybevétele és/vagy felnőttképzési
szolgáltatás során


Adatkezelés célja: Ellátás a szálláshely igénybevétele során
Adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges,
amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés
megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések
megtételéhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont).
A különleges adatok kezelése, amennyiben ez a szerződés
teljesítéséhez szükséges, a fenti jogalapok mellett a GDPR 9.
cikk (2) bek. h) pontja alapján történik.

Érintettek kategóriái: Szállodai szolgáltatást igénybe vevő természetes személyek,
kiskorú igénybevevő esetén a szerződő törvényes képviselőjük.

Kezelt adatok köre: Személyazonosító adatok (pl. név, születési név, születési
dátum, nem)
Elérhetőségi adatok (lakcím, telefonszám, e-mail cím)
Speciális étrend

Adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a megkeresés beérkezését követő 5
év (elévülési idő)


Címzettek: A jelen adatkezeléssel érintett személyes adatokat a
Brahmayurveda nem továbbítja senkinek.

3.6.Felnőttképzési szolgáltatás nyújtása


Adatkezelés célja: Felnőttképzési szerződés alapján szervezett Ayurveda Életmód
Training, illetve Ayurvédikus Masszőr Tanfolyam elnevezésű
képzések nyújtására irányuló szolgáltatás

Adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges,
amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés
megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések
megtételéhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont).
A felnőttképzési jogviszony tartalmi elemeiről a
felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.)
12/A-13/B. §§ rendelkezik, a felnőttképzési szerződés tartalmi
elemeiről a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról
szóló 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 21. § rendelkezik.

Érintettek kategóriái: Felnőttképzésben részt vevő természetes személyek
Kezelt adatok köre: A képzésben részt vevő személy természetes személyazonosító
adatai és – az oktatási azonosító szám kiadásával
összefüggésben – oktatási azonosító száma, elektronikus
levelezési címe és legmagasabb iskolai végzettségére
vonatkozó adata. (Fktv. 21. § (1) bek. a) pontja)

A képzéssel összefüggő adatok, amelyek a képzésben részt
vevő személy legmagasabb iskolai végzettségével,
szakképesítésével, szakképzettségével és idegennyelv ismeretével, a képzésbe történő belépésével és a képzés
elvégzésével, illetve a képzés elvégzése hiányában a képzésből
történő kilépésével, a képzés során történő értékelésével és
minősítésével, a képzéssel összefüggő fizetési
kötelezettségeivel és az igénybe vett képzési hitellel
kapcsolatosak. (Fktv. 21. § (1) bek. b) pontja)

A fenti adatok statisztikai célra felhasználhatók és statisztikai
célú felhasználásra személyazonosításra alkalmatlan módon
átadhatók, továbbá a Központi Statisztikai Hivatal részére
statisztikai célra egyedi azonosításra alkalmas módon
térítésmentesen átadhatók és felhasználhatók.

Adatkezelés időtartama: A felnőttképzési szerződés megkötésétől számított nyolcadik
év utolsó napjáig (Fktv. 21. § (5) bek.)

Címzettek: Felnőttképzési adatszolgáltatási rendszer (Fktv. 20/A. §), a
fenti jogszabályi rendelkezés alapján a Köznevelési
Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (NEPTUN
KRÉTA) szakképzési és felnőttképzési modulját kell
használni, a KRÉTA rendszer tulajdonosa az SDA Informatika
Zrt.

3.7. Panaszkezelés


Adatkezelés célja: Panaszkezelés
Adatkezelés jogalapja: A panaszkezelésre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése
(GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont) a Ptk., a fogyasztóvédelmi
törvény és az Eütv. alapján

Érintettek kategóriái: A társaság által nyújtott szolgáltatást igénybe vevő és ennek
alapján panaszt benyújtó természetes személyek, kiskorú
igénybevevő esetén a panaszt benyújtó törvényes képviselőjük

Kezelt adatok köre: Panasz benyújtójának panaszban megadott személyazonosító
adatai (jellemzően: név, e-mail cím, lakcím), továbbá a
panaszban foglalt személyes, adott esetben egészségügyi
adatok, telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési
szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a
panasz egyedi azonosítószáma

Adatkezelés időtartama: Fogyasztóvédelmi panaszok esetében a panaszról készült
jegyzőkönyv megőrzési ideje 3 év (Fgytv. 17/A. § (7) bek.).
Az egészségügyi ellátással kapcsolatos panaszok esetében a
panasszal és annak kivizsgálásával kapcsolatos iratok
megőrzési ideje 5 év (Eütv. 29. § (4) bek.).

Címzettek: Jogszabályban meghatározott hatóságok, bíróságok részére,
azok hivatalos megkeresésére, felhívásra, jogszabály alapján.

3.8. Kapcsolattartás

Adatkezelés célja: Kapcsolattartás
Adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés az egészségügyi, továbbá fizikai közérzetet
javító szolgáltatás, valamint szálláshely szolgáltatás
igénybevételére irányuló szerződés megkötését megelőzően az
érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges
(GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

Érintettek kategóriái: A társaság által nyújtott szolgáltatást igénybe vevő, vagy
igénybe venni szándékozó természetes személyek, kiskorú
igénybevevő esetén a szerződő törvényes képviselőjük

Kezelt adatok köre: Név
Telefonszám
E-mail cím
Az üzenetben foglalt személyes adatok
Az érintett választása alapján Messenger azonosító

Adatkezelés időtartama: Az érintettel / ügyféllel kötött szerződés időtartama alatt + 5 év
elévülési idő / igényérvényesítési határidő
Amennyiben szerződés megkötésére nem kerül sor, a
megkeresés beérkezésétől számított 5 év

Közös adatkezelő: Messenger útján történő kapcsolattartás esetében a Facebook
közös adatkezelőnek minősül, lásd az adatkezelők
felsorolásának vonatkozó pontját.

Címzettek: A jelen adatkezeléssel érintett személyes adatokat a
Brahmayurveda nem továbbítja senkinek.

3.9. Hírlevélszolgáltatás


Adatkezelés célja: Hírlevélszolgáltatás: marketing és üzletfejlesztés, közvetlen
üzletszerzés, a Brahmayurveda szolgáltatásainak
népszerűsítése, szolgáltatásai igénybevételének elősegítése,
tájékoztatás nyújtása az aktuális akciókról, termékekről,
információkról, ajánlott étrendről, PR eseményekről.

Adatkezelés jogalapja: Az érintett / ügyfél hozzájárulása. GDPR 6. cikk (1) bek. a)
pontja, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető
feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6.
§ (5) bek.

Érintettek kategóriái: Olyan nagykorú érintettek, vagy a kiskorú érintettek nagykorú
képviselői, akik a Társaság hírlevelére feliratkoztak

Kezelt adatok köre:
Név
E-mail cím

Adatkezelés időtartama: Leiratkozás / hozzájárulás visszavonása
Címzettek: A jelen adatkezeléssel érintett személyes adatokat a
Brahmayurveda nem továbbítja senkinek.

3.10. Kamerarendszer üzemeltetése


Adatkezelés célja: Elektronikus kamerarendszer üzemeltetése
Adatkezelés jogalapja: A Brahmayurveda az emberi élet, testi épség, személyi
szabadság, és vagyon védelméhez, veszélyes anyagok
őrzéséhez, az üzleti, fizetési, bank- és értékpapírtitok,
ügyféladatok (személyes adatok, az egészségügyi adatokat is
beleértve) védelméhez, az Adatkezelő, illetve az Adatkezelő
által felügyelt területen tartózkodók vagyonának védelméhez,
az Adatkezelő zavartalan, biztonságos működésének
folyamatos biztosításához, a munkavégzés ellenőrzéséhez
fűződő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja)

Érintettek kategóriái: A Brahmayurveda Központ és a Brahmayurveda Pihenőház
területére belépő, ott tartózkodó természetes személyek.

Kezelt adatok köre: Az érintettről készült képfelvétel, az érintett személy felvételen
látható magatartása, továbbá a felvétel készítésének ideje

Adatkezelés időtartama: Hatósági, bírósági felhasználás hiányában a rögzítéstől
számított 30 naptári nap.
Címzettek: A kamerafelvételeket kizárólag törvényben meghatározott
hatóságok, bíróságok részére kerülnek továbbításra, azok
hivatalos megkeresésére, felhívására, jogszabály alapján,
illetve hatósági eljárás kezdeményezése céljából.
Kamerás adatkezelés az
Adatkezelő székhelyén:
Az Adatkezelő székhelyén található Docler Irodaház területén
és a kapcsolódó kültéri ingatlanrészeken nem a
Brahmayurveda, hanem a Docler Services Kft., mint
adatkezelő üzemeltet kamerarendszert. Az adatkezelési
tájékoztató elérhető a Docler Irodaház recepcióján.

3.11. Számlázás


Adatkezelés célja: A Brahmayurveda számla- és nyugtakibocsátással kapcsolatos
jogi kötelezettségeinek teljesítése.

Adatkezelés jogalapja: A számlázással összefüggésben kezelt adatok vonatkozásában
az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikke 1) bekezdésének c)
pontja, hivatkozva a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény
169. §-ában, valamint az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL.
törvény 228. §-ában foglaltakra, továbbá az általános forgalmi
adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 169. §-ában
foglaltakra.

Érintettek kategóriái:
A Brahmayurveda termékeit megvásárló, szolgáltatásait
igénybe vevő természetes személyek, kiskorú igénybevevő
esetén a szerződő törvényes képviselőjük.

Kezelt adatok köre: Az ügyfél / érintett neve, lakcíme (számlázási címe), szükség
esetén az egészségbiztosító vagy egészségpénztár, amelynél az
érintett biztosított, illetve tag, tagsági okirat szám, vásárolt
termék, illetve igénybe vett szolgáltatás megnevezése.

Adatkezelés időtartama: Legalább 8 évig, a számvitelről szóló törvény 169. §-ában
foglaltakkal összhangban.

Címzettek: A kezelt adatokat a Brahmayurveda törvényben meghatározott
hatóságok, bíróságok részére, azok hivatalos megkeresésére,
felhívására, jogszabály alapján továbbítja.

3.12. Közösségi oldalakkal kapcsolatos adatkezelés


 • Adatkezelés célja: A Brahmayurveda közösségi profiljainak (facebook és
  instagram) működtetése, moderálása, a Brahmayurveda
  szolgáltatásainak ismertetése, látogatottsági adatok elemzésén
  keresztül a Brahmayurveda szolgáltatásainak folyamatos
  fejlesztése.
  Adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja
  alapján, amit a Brahmayurveda közösségi profilján végzett
  tevékenységével (vélemény, hozzászólás írása, reakció,
  megosztás stb.) ad meg.
  A Brahmayurveda közösségi profiljainak megfelelő
  működtetéséhez, moderálásához fűződő jogos érdeke a GDPR
  6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján (pl. sértő hozzászólások
  törlésére vonatkozóan).

  Érintettek kategóriái: A Brahmayurveda közösségi oldalait megtekintő, azzal
  kapcsolatban értékelést közzé tevő, a közösségi oldalakon
  közzétett bejegyzésekre vonatkozó reakciót (like, stb.) és
  hozzászólást közzé tevő, valamint ezen bejegyzéseket
  megosztó természetes személyek.
  Kezelt adatok köre: Név és minden olyan személyes adat, amelyet az érintett a
  közösségi oldalon és a Brahmayurveda közösségi profiljával
  kapcsolatban magáról közzétesz, hozzászólásában leír.
  Adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig, illetve az adott bejegyzés /
  csoport törléséig
  Címzettek: A jelen adatkezeléssel érintett személyes adatokat a
  Brahmayurveda nem továbbítja senkinek.

  3.13. Az Adatkezelő weboldalával kapcsolatos adatkezelések, cookie
  szabályzat

  3.13.1.Webszerver
  Az Adatkezelő által fenntartott, www.brahmayurveda.hu és www.brahmayurveda.com címen
  elérhető weboldal (a továbbiakban: Weboldal) látogatása során a webszerver nem naplózza a
  felhasználó tevékenységét, ilyen jellegű adatkezelés nem történik.

  3.13.2. Ajánlatkérés
  A Weboldal ajánlatkérés oldalán megadott, vagy részünkre e-mailben vagy telefonon megadott
  személyes adatokat szerződés létrejötte esetén a fenti 3.1-3.8. és 3.11. pontokban meghatározott
  célokból kezeljük, a szerződéskötést megelőző adatkezelésre az érintett kérelmére kerül sor.

  Amennyiben a látogatás lemondásra kerül, azaz az ajánlatkérés alapján nem jön létre szerződés
  a felek között, a személyes adatok a lemondás közlésétől számított 5 munkanapon belül törlésre
  kerülnek.

  3.13.3.Cookie szabályzat
  Mit jelent a cookie és mi a rendeltetése?

  Az Adatkezelő a Weboldalon kis méretű szöveges fájlokat (cookie, süti) alkalmaz, amelyek a
  felhasználó eszközére (pl. számítógép, telefon, táblagép) települnek a Weboldal látogatásakor
  vagy használatakor. A sütik segítségével a szerver meg tudja különböztetni az egymással
  egyidejűleg a Weboldalt megtekintő felhasználókat, emellett tárolják a felhasználó
  tevékenységét és preferenciáit. Az Adatkezelő a Weboldalon a lentiekben meghatározott
  célokból alkalmaz sütiket.
  Az Adatkezelő a sütik segítségével a Weboldalt meglátogató felhasználó eszközéről és
  tevékenységéről – mint például a böngésző típusa és egyéb adatai, számítógép operációs
  rendszere, IP címe, a felhasználó által megtekintett oldalak és az igénybe vett funkciók – gyűjt
  adatokat.
  Saját és idegen sütik
  Az Adatkezelő egyrészt ún. saját sütiket alkalmazhat a Weboldalon, amelyek rendeltetését,
  funkcióját az Adatkezelő határozza meg, arra harmadik személy nincs befolyással. Az
  Adatkezelő másrészt engedélyezheti harmadik személynek minősülő szolgáltatóknak, hogy ún.
  idegen sütiket helyezzenek el a Weboldalon a fent említett okokból. Például annak megértése
  érdekében, hogy a felhasználó milyen tartalmakat néz, vagy milyen szolgáltatásokat vesz
  igénybe a Weboldalon, mi érdekli, és az Adatkezelő hogyan fejlesztheti a szolgáltatásait, az
  Adatkezelő adatelemző szolgáltatók segítségét veheti igénybe, beleértve a Google Analytics-et
  is. A felhasználó a Google Analytics Böngészőletiltásának
  (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout) telepítésével akadályozhatja meg a Google Analytics
  által végzett elemzést.
  Hogyan használja az Adatkezelő a sütiket?
  A Weboldal biztonságos működésének garantálása
  Az Adatkezelő a Weboldalon sütiket alkalmaz a biztonságos és megbízható felhasználói
  környezet fenntartása érdekében. A munkamenet süti a Weboldalt egyidejűleg látogató
  felhasználók egymástól való megkülönböztetését szolgálja és biztosítja a Weboldal helyes,
  rendeltetésszerű működését.
  Elemzés és kutatás
  Az Adatkezelő elemzési célra igénybe vett sütiket használ a Weboldalon (a Google Analytics
  szolgáltatás keretében). A sütihasználat célja az, hogy az Adatkezelőnek részletesebb rálátása
  legyen arra, hogy a felhasználó milyen módon használja a Weboldalt. Ez segít az

  Adatkezelőnek megérteni, hogy a felhasználó milyen módon veszi igénybe a Weboldalt, mi
  érdekli, és az Adatkezelő hogyan javíthatja a szolgáltatásait és egyben javítsa felhasználói
  élményt.

  A felhasználó milyen módon kezelheti a sütiket?
  A felhasználó a Weboldal megnyitásakor felugró ablakban engedélyezheti vagy letilthatja a
  sütik egyes kategóriáinak alkalmazását. Továbbá, a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja
  a sütiket, de a felhasználó letilthatja azokat a böngészője beállításainak módosításával.
  Amennyiben a felhasználó a Weboldalon, a böngészője vagy az eszköze beállításaiban letiltja
  az összes sütit, a Weboldal szolgáltatásait csökkentett módban tudja igénybe venni.

  A Weboldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütik

  A sütik ezen kategóriája a Weboldal technikai működéséhez és a honlap rendeltetésszerű
  használatához szükséges sütiket tartalmazza, nélkülük a Weboldal nem használható
  rendeltetésszerűen. Ezek a sütik a felhasználó hozzájárulása nélkül használhatók és nem
  kapcsolhatók ki. Ezek körébe a Weboldal tekintetében a munkamenet süti tartozik, ami saját
  sütinek minősül. A Weboldalon kizárólag a sütik ezen típusát alkalmazza az Adatkezelő.
  Cookie neve Cookie
  azonosítója
  Cookie
  szolgáltató
  Cookie által
  kezelt
  adatok
  Cookie célja Adatkezelés
  időtartama
  PHP
  munkamenet
  azonosító
  PHPSESSID Saját cookie Munkamenet
  azonosító
  Munkamenet
  azonosítása,
  helyes
  működés
  A
  munkamenet
  befejezésével
  vagy a
  böngészőből
  való
  kilépéssel
  lejár

  3.14. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ részére történő
  adatszolgáltatás

  Adatkezelés célja: Az érintett és mások jogainak, biztonságának és tulajdonának
  védelme, továbbá harmadik országbeli állampolgárok és a
  szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek
  tartózkodására vonatkozó rendelkezések betartásának
  ellenőrzése.
  Adatkezelés jogalapja: A Brahmayurvedát terhelő jogszabályi kötelezettség (GDPR 6.
  cikk (1) bekezdés c) pontja: 2016. évi CLVI. törvény 9/H. §,
  235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 7. §, 14. §, 14/C §)
  Érintettek kategóriái: A Brahmayurveda által nyújtott szálláshely-szolgáltatást
  igénybe vevő természetes személyek.

  Kezelt adatok köre: a) a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő családi és
  utóneve, születési családi és utóneve, születési helye és ideje,
  neme, állampolgársága, anyja születési családi és utóneve, a
  szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő személyazonosításra
  alkalmas okmányának, illetve útiokmányának azonosító adatai,
  harmadik országbeli állampolgár esetében a vízum vagy
  tartózkodási engedély száma, a beutazás időpontja és helye,
  b) a szálláshely-szolgáltatás címe, a szálláshely
  igénybevételének kezdő és várható, valamint tényleges
  befejező időpontja

  Adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama: az Adatkezelő az adatfelvételt
  követő év utolsó napjáig kezeli a fenti személyes adatokat, ezt
  követően az a) pontban meghatározott adatok törlésre kerülnek,
  a b) pontban meghatározott adatok ezáltal anonimizálttá
  válnak.

  Címzettek: A kezelt adatokat a Brahmayurveda a rendőrség részére,
  hivatalos megkeresésre, jogszabály alapján továbbítja.

  A Brahmayurveda jogszabályi kötelezettség alapján a bejelentkezéskor a szálláshelykezelő
  szoftver útján rögzíti az érintett fenti személyes adatait. Az érintett köteles a bejelentkezéskor
  a személyazonosító, illetve útiokmányait a Brahmayurveda részére az adatok rögzítése céljából
  bemutatni. Az okmány bemutatásának hiányában a Brahmayurveda köteles a szálláshely szolgáltatást megtagadni. Nem kell rögzíteni azt az adatot, amit a bemutatott személyazonosító,
  illetve útiokmány nem tartalmaz. A rendőrség a bűnüldözés, a bűnmegelőzés, valamint a
  közrend, a közbiztonság, az államhatár rendjének, az érintett és mások jogainak, biztonságának
  és tulajdonának védelme, és a körözési eljárás lefolytatása érdekében keresést végezhet az
  NTAK adatbázisában, illetve az Adatkezelő által kezelt adat továbbítását kérheti.

  3.15. Minőségbiztosítás, ügyfélpanaszok kivizsgálása, munkáltatói
  ellenőrzés

  Adatkezelés célja: A teljes testre kiterjedő ayurvédikus kezelések minőségének
  biztosítása, ügyfélpanaszok kivizsgálása, munkáltatói
  ellenőrzés.
  Adatkezelés jogalapja: Az Adatkezelő ahhoz fűződő jogos érdeke, hogy az általa
  nyújtott, teljes testre kiterjedő ayurvédikus kezelések
  minőségét biztosítsa, a kezelésekre vonatkozó
  ügyfélpanaszokat kivizsgálja, valamint munkáltatói ellenőrzést
  folytasson le. (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja)
  Amennyiben a kezelés során az érintettek szóban egészségügyi
  adatot közölnek egymással, a különleges adat kezelése a GDPR
  9. cikk (2) bek. h) pontja alapján történik.
  Érintettek kategóriái: Egészségügyi és fizikai közérzetet javító szolgáltatást igénybe
  vevő természetes személyek.

  Kezelt adatok köre: A teljes testre kiterjedő kezelés során készített hangfelvétel, a
  hangfelvétel készítésének időpontja és helyszíne, a terapeuta és
  az ügyfél neve.

  Adatkezelés időtartama: 3 hónap
  Címzettek: A jelen adatkezeléssel érintett személyes adatokat a
  Brahmayurveda nem továbbítja senkinek.

  A Brahmayurveda a teljes testre kiterjedő ayurvédikus kezelések során a kezelések
  minőségének biztosítása, ügyfélpanaszok kivizsgálása, munkáltatói ellenőrzés céljából
  hangfelvételt készít. A hangfelvétel visszahallgatására kizárólag ügyfélpanasz esetén kerül sor.
  A hangfelvételekhez kizárólag a szakmai vezető jogosult hozzáférni. Az érintett jogosult
  tájékoztatást kérni a személyes adatai kezeléséről, a felvétel(ek)et meghallgatni, illetve
  tiltakozni az adatkezelés ellen.

  4. Adatfeldolgozók
  Az adatfeldolgozók tevékenységük ellátása során a Brahmayurveda előzetesen írásban tett eseti
  vagy általános felhatalmazása nélkül más adatfeldolgozót nem vehetnek igénybe. Az
  adatfeldolgozók az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak, a tudomásukra jutott
  személyes adatokat kizárólag Brahmayurveda rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját
  céljukra adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat a Brahmayurveda
  rendelkezései szerint kötelesek tárolni és megőrizni. Az adatfeldolgozással összefüggésben az
  érintettek a Brahmayurvedához, mint adatkezelőhöz fordulhatnak, illetve vele szemben
  érvényesíthetik jogaikat.

  a. Közreműködő orvos

  A magán-egészségügyi, illetve fizikai közérzetet javító szolgáltatások igénybevétele érdekében
  az érintettek egészségügyi adatait a Brahmayurveda orvos végzettségű munkavállalója kezeli.
  Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által fenntartott Elektronikus Egészségügyi
  Szolgáltatási Tér (EESZT) részére történő adatszolgáltatás az 1997. évi XLVII. törvény és a
  39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet alapján történik, ezt a tevékenységet a közreműködő orvos
  jogszabály alapján önálló adatkezelőként végzi.

  b. Időpontfoglalási rendszer
  A szolgáltatásainkkal kapcsolatos időpont-foglalási, ügyfélkezelési feladatok ellátására a
  YCLIENTS HUNGARY Kft. (székhely: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 107-115. D.
  lház. 3. em. 9., cégjegyzékszáma: 01-09-302414, postacím: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc
  út 107-115. D. lház. 3. em. 9., e-mail cím: info@yclients.hu, ügyfélszolgálat telefonszám: +36
  1 700 8108) által szolgáltatott YClients ügyfélkezelési rendszert használjuk, ehhez a
  személyzetünk rendelkezik hozzáféréssel, a közreműködő orvost is beleértve. A

  Brahmayurveda Center Kft. jelen adatkezelési tájékoztatója a Brahmayurveda YClients
  weboldalára bejelentkezve is elérhető. Az adatfeldolgozás célja: a YClients weboldalon
  elérhető regisztrációhoz, időpontfoglaláshoz, felhasználói fiókhoz, hírlevél küldéshez, valamint
  a YClients weboldalon elérhető egyéb szolgáltatásokhoz kapcsolódó technikai feladatok
  elvégzése. Az adatfeldolgozó által szolgáltatott rendszer üzemeltetésével kapcsolatos technikai
  feladatok ellátását al-adatfeldolgozóként a PELETINO LIMITED (székhely: 1066 Nicosia,
  Cyprus, 5 Themistocles Dervis Elenion Building, nyilvántartási szám: 370539, Cyprus) végzi.

  c. Számlázás

  A Brahmayurveda által kibocsátandó elektronikus számlákat a Kulcs-Soft szolgáltatást nyújtó
  Kulcs-Soft Nyrt. állítja ki. Adatvédelmi tájékoztatójuk megtalálható: https://www.kulcssoft.hu/adatvedelem linken.
  Cégnév: Kulcs-Soft Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
  Székhely: 1016 Budapest, Mészáros utca 13.
  Cégjegyzékszám: 01-10-045531
  Adószám: 13812203-2-41
  E-mail: adatvedelem@kulcs-soft.hu

  d. Könyvelés
  A Docler Services Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.,
  cégjegyzékszám: 01-09-186181, adószám: 24856984-2-42), mint Adatfeldolgozó az
  Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok
  könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli
  nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban
  (legalább 8 évig) kezeli, ezt követően haladéktalanul törli. Az Adatfeldolgozó adatkezelési
  tájékoztatója a https://www.doclerholding.hu/hu/imprint/#GDPR címen érhető el.

  e. Informatikai szolgáltatók

  Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT
  szolgáltatásokat (tárhely- és domain-név szolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele
  fennálló szerződésünk tartamáig – kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa
  végzett művelet a személyes adatok megszerzése, begyűjtése, tárolása a szerveren, illetve azok
  megsemmisítése.
  A tárhelyszolgáltató ellátja az adatok védelmét, azok sérülése, megsemmisítése, elvesztése,
  módosítása, illetéktelenek általi hozzáférése vagy nyilvánosságra hozatala ellen, valamint
  bármilyen más, nem engedélyezett feldolgozási módszerekkel szemben.
  Ezen adatfeldolgozók megnevezése a következő:

  i. Tárhely és domain név szolgáltató

  Cégnév: Webonic Kft.
  Székhely: 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.
  Cégjegyzékszám: 07-09-025725
  Adószám: 25138205-2-07
  Bankszámla: OTP 11742001-29904501-00000000
  A tárhelyszolgáltató mint adatfeldolgozó adatvédelmi tájékoztatójának elérhetősége:
  https://www.webonic.hu/aszf, 17. pont.

  ii. Web- és szoftverfejlesztő
  Név: Docler Services S.à r.l.
  Székhely: 44, Avenue John F. Kennedy L-1855 Luxembourg
  Cégjegyzékszáma: B 207.465
  Adószáma: LU28676305
  Weboldal: www.doclerholding.com

  f. Biztonsági kamerák

  A biztonsági kamerarendszer üzemeltetését adatfeldolgozóként a Docler Services Kft.
  (székhely: 1101 Budapest, Expo tér 5-7., cégjegyzékszám: 01-09-186181, adószám: 24856984-
  2-42) látja el.
  A kamerás adatkezelésre a Brahmayurveda Központ és a Brahmayurveda Pihenőház
  bejáratainál felirat és/vagy piktogram figyelmezteti az érintetteket. A kamerás adatkezelésre
  vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhető a Brahmayurveda Központ és a Brahmayurveda
  Pihenőház recepcióján.
  Az ügyfél/érintett kérheti, hogy a Brahmayurveda ne semmisítse meg a felvételeket, bíróság,
  vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb 30 napig, amennyiben az az érintett joga vagy jogos
  érdeke érvényesítéséhez szükséges (pl.: esetleges bűncselekmény körülményeinek feltárása
  érdekében).

  g. Facebook Messenger
  Amennyiben az érintett Facebook Messenger útján tartja a kapcsolatot a Brahmayurvedával, a
  Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2
  Ireland), mint a Messenger szolgáltatója, közös adatkezelőnek minősül. A Messenger útján
  történő üzenetváltás törlését a saját fiókja vonatkozásában az érintett tudja elvégezni, a
  Brahmayurveda fiókja vonatkozásában a Brahmayurveda érintetti kérelemre törli a Messenger
  útján történő üzenetváltást. A törlésen kívül adatkezelés egyéb jellemzőire a Brahmayurveda
  közvetlenül nincs ráhatással, kérelemre együttműködik a Facebookkal. A Facebook
  adatkezelési tájékoztatója az alábbi címen érhető el:
  https://www.facebook.com/full_data_use_policy

  h. Facebook és Instagram közösségi oldalak

  Amennyiben az érintett a Brahmayurveda Facebook és/vagy Instagram közösségi oldalon
  fenntartott profiljával kapcsolatos interakciót végez (az oldalra vonatkozó értékelést tesz közzé,
  az oldalt kedveli, bejegyzést kedvel, kommentál, oszt meg stb.), a Facebook (Facebook Ireland
  Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland), mint a Facebook és
  Instagram közösségi oldalak szolgáltatója, közös adatkezelőnek minősül. Az értékelés, reakció,
  megosztás, hozzászólás, feliratkozás stb. törlését, módosítását az érintett maga tudja elvégezni
  a közösségi oldal felületén. Az egyéb kezelt adatok tekintetében a Brahmayurveda vagy maga
  jár el, vagy együttműködik a Facebookkal, attól függően, hogy az adott személyes adat
  vonatkozásában milyen művelet elvégzésére jogosult. A Facebook közösségi oldal adatkezelési
  tájékoztatója az alábbi címen érhető el: https://www.facebook.com/full_data_use_policy. Az
  Instagram közösségi oldal adatkezelési tájékoztatója az alábbi címen érhető el:
  https://help.instagram.com/519522125107875/?helpref=hc_fnav&bc[0]=Instagram%20Help&
  bc[1]=Privacy%20and%20Safety%20Center

  i. Szerződéskötés, nyilatkozatok kitöltése elektronikus formában

  Az alábbi jognyilatkozatok elektronikus úton történő megtételéhez az Adatkezelő a TabLog
  szoftverszolgáltatást használja: az érintett és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése, az
  érintett hozzájárulása a kezeléshez, hozzájárulás marketing célú adatkezeléshez. A TabLog
  szolgáltatója a Floor99 Proptech Fejlesztő Kft. (székhely: 9023 Győr, Körkemence u. 8.,
  adószám: 26568526-2-08, cégjegyzékszám: 08-09-030459), amelynek adatkezelési
  tájékoztatója az alábbi címen érhető el: https://www.tablog.hu/hu/adatkezelesi-tajekoztato

  j. Szálláshellyel kapcsolatos adatok rögzítése jogszabályi kötelezettség
  alapján

  A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) jogszabály alapján a Brahmayurveda
  adatfeldolgozójaként jár el. Az NTAK üzemeltetője a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
  (székhely: 1027 Budapest, Kacsa u. 15-23.; cégjegyzékszám: 01-10-041364; adószám:
  10356113-2-43), adatkezelési tájékoztató: https://info.ntak.hu/adatkezelesi-tajekoztato. Az
  NTAK és a Brahmayurveda közötti adatfeldolgozási jogviszony feltételeiről – adatfeldolgozási
  szerződés helyett – a 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 14. § rendelkezik.

  5. Adatbiztonsági intézkedések

  Annak érdekében, hogy a személyes adatok kezelését a legbiztonságosabbá tegye, a
  Brahmayurveda, illetve a szerződéses orvos partnere, mint adatfeldolgozó, egészségügyi
  adatokat kizárólag személyesen, papíron vesz át az Érintettől. Ezért kérjük ügyfeleinket, hogy
  sem emailben, sem postai úton ne küldjenek egészségügyi adatot, illetve egészségügyi adatot
  tartalmazó iratot a számunkra!

  A biztonsági kamerarendszer által rögzített felvételeket a Brahmayurveda Center Kft. kizárólag
  lezárt helyiségben lévő szervereken tárolja, fokozott adatbiztonsági intézkedések mellett. A
  felvételekhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá, csak a Docler Services Kft. és a
  Brahmayurveda arra jogosult alkalmazottai, közreműködői, a feladataik ellátásához szükséges
  mértékben.

  6. Az adatkezelés során az érintettet megillető jogok

  Az adatkezelés időtartamán belül Önt az alábbi jogok illetik meg:

  a. Tájékoztatáshoz való jog

  Az Érintett az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a saját
  személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő
  alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja az Érintettet
  a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben
  az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg
  az adatokat, illetve azokhoz hozzáférést biztosított-e az Adatkezelő harmadik személynek.
  A tájékoztatást a Brahmayurveda díjmentesen nyújtja, de egyértelműen megalapozatlan vagy –
  különösen ismétlődő jellege miatt a Brahmayurveda (az adminisztratív költségekre
  figyelemmel, arányos) észszerű mértékű díjat számíthat fel, vagy nem teljesíti a tájékoztatásra
  vonatkozó kérelmét. Brahmayurveda felhívja az Érintettek figyelmét, hogy tájékoztatáshoz
  való jogukat akár írásban (e-mail-ben), akár személyesen gyakorolhatják

  b. Az adatokhoz való hozzáférés és adathordozhatósághoz való jog

  Az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy
  személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van,
  jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon
  a) az adatkezelés céljai;
  b) az érintett személyes adatok kategóriái;
  c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes
  adatokat közölték vagy közölni fogják;
  d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
  e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes
  adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen
  személyes adatok kezelése ellen;
  f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető
  információ;
  h) automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is.

  Az Érintett kérheti a kezelt személyes adatairól készült másolat kiadását, melynek
  ellenértékeként a Brahmayurveda (az adminisztratív költségekre figyelemmel, arányos)
  észszerű mértékű díjat számíthat fel.
  Az Érintett kérheti, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott
  személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja,
  továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül,
  hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére
  bocsátotta, ha:
  a) az adatkezelés a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a)
  pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti
  szerződésen alapul; és
  b) az adatkezelés automatizált módon történik.
  Brahmayurveda mások és saját jogainak (különösen az üzleti titok és a szellemi alkotások
  védelméhez való jog) tiszteletben tartásával teljesíti kötelezettségét az Érintett ezen jogaival
  kapcsolatban, ennek megfelelően üzleti titkot tartalmazó adatot (pl. a kezelések részletezését)
  nem ad át Érintett részére.

  c. Az adatok helyesbítéséhez való jog

  Amennyiben az Érintett tudomására jut, hogy a Brahmayurveda által kezelt, nyilvántartási
  rendszereiben tárolt valamely személyes adata (így különösen pl.: kapcsolattartásra szolgáló
  adata, e-mail címe, telefonszáma) helytelen (pl.: elírás folytán), vagy hiányos, akkor a 3.
  pontban megadott elérhetőségre küldött kérelmére a Brahmayurveda a nyilvántartási
  rendszereiben a hiányos személyes adatait kiegészíti, a helytelen személyes adatait helyesbíti.
  A helyesbítésre vonatkozó kérésének az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb
  3 munkanapon belül eleget tesz.

  d. Az adatok zárolásához, az adatkezelés korlátozásához való jog

  A 3. pontban megadott elérhetőségen az Érintett kérheti a személyes adataira vonatkozó
  adatkezelés korlátozását, amely esetben a Brahmayurveda a személyes adatait csupán
  tárolhatja, anélkül, hogy azokat felhasználná, vagy azokon további adatkezelési műveletet (pl.:
  továbbítást, törlést) végezne; utóbbiakra a korlátozás alatt csak akkor kerülhet sor, ha az Érintett
  azokhoz hozzájárul, vagy azok jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez,
  illetve harmadik személy jogainak, az Európai Unió, vagy valamely uniós tagállam fontos
  közérdekének védelméhez szükségesek.
  Az adatkezelés korlátozását akkor kérheti,
   ha úgy véli, hogy az adatai pontatlanok és nem szeretné, ha azokat a Brahmayurveda
  felhasználná mindaddig, amíg helyesbítésre nem kerülnek, illetve – ha véleménye
  szerint az adatkezelés jogellenes, vagy

   a Brahmayurveda általi adatkezelés célja megszűnt, de nem szeretné, hogy az adatai
  törlésre kerüljenek, mert azokra pl.: jogi igényének előterjesztéséhez, védelméhez,
  érvényesítéséhez szüksége van.
  Az Érintett kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges
  törlése sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig
  kezelhető, ameddig fennáll az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

  e. Az adatok törléséhez való jog

  Az Érintettnek lehetősége van a személyes adatai törlését kérni, amelynek az Adatkezelő
  indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb 3 munkanapon belül eleget tesz. A törlés joga nem
  terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására (így például a
  számlázással összefüggésben).
  Az Érintett az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni, amely
  ugyanakkor nem érinti a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét.
  Ha az Érintett az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonja és
   az adatkezelésnek más jogalapja nincs, vagy
   ha az adatkezelés célja megszűnt, vagy
   az adatkezelés jogellenes, vagy
   az adatokat jogszabály alapján törölni szükséges,
  akkor a 3. pontban megadott elérhetőségre küldött kérelmére a Brahmayurveda a személyes
  adatait és azok másolatait nyilvántartási rendszereiből véglegesen törli, ill. megsemmisíti
  azokat.
  f. Az adatkezeléssel szembeni tiltakozás joga

  Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon
  személyes adatainak kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, ha az adatkezelés közérdekű
  vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat
  végrehajtásához szükséges, vagy az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos
  érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat
  nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan
  kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel,
  jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez,
  érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
  legfeljebb 3 munkanapon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz,
  és döntéséről az Érintettet írásban tájékoztatja. Ha az Adatkezelő az Érintett helyesbítés, zárolás
  vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban
  vagy az Érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti
  kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

  7. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok hogyan érvényesíthetők?

  A fentiekben részletezett adatkezeléssel kapcsolatos jogainak gyakorlására irányuló kérelmét,
  megkeresését a 3. pontban meghatározott elérhetőségeken nyújthatja be az Érintett.
  Kérjük, hogy a kérelmében adja meg legalább két személyes adatát, amellyel a Brahmayurveda
  be tudja azonosítani (pl.: név és telefonszám, név és e-mail cím). Kérelmét, észrevételét szóban
  – személyesen is megteheti, azonban a Brahmayurveda minden esetben írásban (elsősorban az
  Ön által választott formában, ennek hiányában a Brahmayurveda saját döntése szerint
  elektronikusan e-mail-en keresztül, vagy papír alapon, postai úton) ad választ, felvilágosítást.
  Kérjük, hogy az írásban (e-mail-en vagy papír alapon benyújtott) kérelmében jelölje meg, hogy
  milyen formában szeretne választ kapni (pl.: elektronikusan e-mail-en keresztül, vagy papír
  alapon, személyesen), ellenkező esetben a választ a Brahmayurveda a kérelmének megfelelő
  formában továbbítja az Érintett részére. A Brahmayurveda az adatkezeléssel kapcsolatos
  kérelmére, megkeresésére érdemi választ a beérkezéstől számított 30 napon belül, kivételesen
  (pl.: a kérelem összetettségére tekintettel) 60 napon belül ad. Utóbbi esetben külön tájékoztatja
  a válaszadási határidő meghosszabbításáról és annak okairól, a kérelem beérkezésétől számított
  1 hónapon belül.

  8. Adatkezelés kiskorúak esetében

  A Brahmayurveda által nyújtott szolgáltatások esetében az adatkezelésre a szolgáltatási
  szerződés teljesítése biztosít jogalapot, ezért az adatkezelés külön szülői hozzájárulást nem
  igényel. Az egyéb kapcsolódó adatkezelések (számlázás, igényérvényesítés, biztonsági
  kamerás adatkezelés stb.) szintén nem az érintett hozzájárulásán alapulnak. Kizárólag a hírlevél
  szolgáltatásunk alapul az érintett hozzájárulásán. A hírlevél szolgáltatásunkra kiskorú érintett
  esetében a kiskorú érintett nagykorú képviselője jogosult feliratkozni.
  A Brahmayurveda nem nyújt közvetlenül a gyermekek részére kínált, az információs
  társadalommal összefüggő szolgáltatást, nem végez automatizált döntéshozatalt és
  profilalkotást. A Messenger útján folytatott kapcsolattartásra, illetve a közösségi oldalakkal
  kapcsolatos adatkezelésre a Facebook regisztrációs és felhasználási feltételei irányadók, mivel
  ezen szolgáltatások igénybevételéhez a szolgáltatónál létesített felhasználói fiók szükséges.
  Az általános adatvédelmi jogok (jog a tájékoztatáshoz, hozzáféréshez, helyesbítéshez,
  korlátozáshoz, az adat hordozhatóságához, a tiltakozáshoz vagy a jogorvoslathoz) a gyermeket
  önállóan, illetve a szülői felügyelet gyakorlójával közösen is megilletik. A Brahmayurveda
  adott esetben (pl. a törléshez való jog gyakorlásánál) bekérheti a jognyilatkozat tételére jogosult
  szülő nyilatkozatát is. Ezeket a kérelmeket minden esetben egyedileg kell elbírálni, az eset
  összes körülményére tekintettel.

  9. Az adatkezelési tájékoztató módosítása

  A Brahmayurveda Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatkezelési Tájékoztatót –
  különösen új adatkezelés bevezetése, vagy már folyamatban lévő adatkezelés változása esetén
  – egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. Az Adatkezelési Tájékoztató módosítását
  követően valamennyi Ügyfelet/Érintettet megfelelő módon (hírlevélben, belépéskor felugró
  ablakban, székhelyén kifüggesztve) tájékoztatni kell. A szolgáltatás további felhasználásával
  az Ügyfelek/Érintettek a megváltozott adatkezelési szabályokat tudomásul veszik, ezen
  túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség. Amennyiben az adatkezeléssel vagy a jelen
  tájékoztatóban foglaltakkal kapcsolatban kérdése, észrevétele van, küldje el a dpo@idbc.hu e-mail-címre.

  10.Jogérvényesítés

  Az Érintett az adatkezeléshez és a fentiekben részletezett jogok gyakorlásához kapcsolódó
  valamennyi kérdésben, továbbá a Brahmayurveda adatkezelési kérdésekre, megkeresésekre
  adott válaszára vonatkozóan a Brahmayurveda Kft-hez fordulhat, az alábbi elérhetőségeken:

  Adatvédelmi tisztviselő: IDBC Creative Solutions Kft. – Széplaki Andrea
  Telefon: +36‐30‐914‐5336
  E-mail cím: dpo@idbc.hu
  Levelezési cím: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

  Az Érintett panasszal fordulhat a Brahmayurveda általi adatkezeléssel kapcsolatban a Nemzeti
  Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (székhely: 1055 Budapest Falk
  Miksa utca 9-11., http://naih.hu, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, levelezési cím: 1363
  Budapest, Pf.: 9., telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410).

  Az Érintett, ezeken túlmenően, jogérvényesítési lehetőségeit a GDPR, az Infotv. valamint a
  hatályos Polgári Törvénykönyv alapján bíróság előtt is gyakorolhatja.
  Az Érintett a szokásos
  tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja az eljárást.

  A jelen adatkezelési tájékoztató az aláírás napján lép hatályba.

  Kelt Budapesten, 2023. február 01 napján.

  Világi Szidónia
  Ügyvezető