házirend

                                            Szeretettel üdvözöljük albertirsai ayurvédikus gyógyközpontunkban, a Brahmayurveda Pihenőházban!

Pihenőházunkat és szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy csapatunkkal és az ayurveda ősi tudásával hozzájáruljunk az Ön egészségi állapotának fejlesztéséhez. Kérjük, segítse munkánkat a minél sikeresebb eredmény elérése érdekében. Kérjük, hogy az alábbiakat vendégeink nyugalma érdekében legyen kedves elolvasni és betartani. Számítunk együttműködésére.

Hatékony gyógykúrát, jó egészséget kívánunk!

Pihenőház, szobák

Pihenőházunk, ahogy neve is mutatja, pihenésre lett kialakítva. A csend ebben fontos szerepet játszik, kérjük, őrizze meg a ház nyugalmát. Javasoljuk, hogy a beszédet minimalizálja, így teste és szelleme egyaránt lecsendesedik, megpihen az itt töltött idő alatt.
Megkérjük, hogy ha elhagyja szobáját, kapcsolja le a világítást és az elektromos készülékeket.

Higiénia, takarítás

Pihenőházunkban kiemelten ügyelünk a tisztaságra és a higiéniára, naponta rendszeres fertőtlenítést végzünk. A szobákat minden nap takarítjuk. Amennyiben törölközője cseréjét kéri, dobja a törölközőt a padlóra reggeli előtt. Ágyneműcserére hetente egyszer, hétfőnként kerül sor. A napi kezeléseknél sok olajat használunk, ezért az ágyneműk megóvása érdekében kérjük, hogy napközben kizárólag a letakart ágyakra feküdjön.

Recepció

Kérésével, észrevételeivel kérjük, forduljon recepciós munkatársunkhoz.

A recepció nyitva tartás:

hétfő-szombat 9:30 – 18:00

vasárnap és ünnepnapokon zárva

Tel. +36 70 396 96 68 reservations@brahmayurveda.com  

Check-in, check-out

Beköltözésre hétfőnként 11:00-12:00, kiköltözésre hétfőnként 9:30-10:00 óra között van lehetőség. Ettől eltérő igényét a recepciónak előzetesen jelezni szíveskedjék. Kiköltözéskor a kulcsokat, termoszt, gyógyszertartó dobozt kérjük a recepción leadni.

Biztonság

Kérjük, fokozottan ügyeljen biztonságára, előzze meg a baleseteket! Ennek érdekében kérjük, hogy ügyeljen a vízforraló, gőzszaunák, teafőzők, zuhanyzók előírás szerinti használatára, a víz hőfokára.
A masszázságyakra körültekintően másszon fel és le. Mivel lába olajos lesz, különösen figyeljen a csúszásveszélyre a kezelőhelyiségekben, folyosókon, lépcsőkön, zuhanyzókban. Esős, fagyos időjárás esetén előzze meg a megcsúszást, megfázást megfelelő öltözet és lábbeli viselésével.
Baleset esetén haladéktalanul kérjen segítséget munkatársainktól! Beavatkozást igénylő baleset esetén baleseti jegyzőkönyvet veszünk fel.

 

Öltözék

Kérjük, hogy a pranayama, jóga, meditáció órákra törülközőt vigyen magával. A jóga teremben viseljen réteges öltözéket. Kérjük, mindig válasszon megfelelő ruházatot, tartsa melegen testét, kerülje el a megfázást. Futógép használatához viseljen megfelelő sportcipőt.
A kezelések és az ételek során a cél a fizikai test melegítése, hogy a méreganyagok cseppfolyós állapotba kerüljenek. Ezért öltözzön melegen, rétegesen, télen használjon sálat, sapkát, zoknit, esetleg kesztyűt is, ha szükséges.

Belső telefonhálózat

Belső telefonhálózatunkon keresztül a Pihenőházon belül térítésmentesen tud telefonálni az alábbi számok használatával. Belföldi vonalas és mobilhálózatba, valamint nemzetközi hívásindításra nincs mód.
Recepció: 9#,
szobák: szobaszám#
Raja királyi lakosztály: 100#
Mobiltelefonról hívható:

Országos központi segélyhívó: 112

Helyi mentőszolgálat: +36 53 37 05 91

Kezelések, előadások

Kezelési tervét ayurvédikus orvosunk állítja össze, a kezelési terv minden esetben egyéni, a vendégek kezelései egymástól időtartamban és tartalomban is eltérnek.
Kezelései időpontjáról, az időpontok változásáról a recepción kap tájékoztatást. Ayurvédikus orvosunk nyomon követi a kezelését és szükség esetén változtat a kezelés menetén és tartalmán. A vasárnapi és hétfői napok menete eltér a többitől. Vasárnap hétfőn nincs pranayama, jóga, meditáció, hétfőn előadáson lehet részt venni.
Legyen kedves a kezeléseken, előadásokon időben megjelenni. Késés esetén a kezelés, előadás időtartamát sajnos nem áll módunkban meghosszabbítani.
A kezelések alatt fehérnemű viselése kötelező, ez alól hölgyek esetében kivételt képezhet a melltartó.
A kezelésekhez 100%-ban természetes alapanyagokat használunk. A kezelések első napjaiban bőrpír, viszketés, kiütés, fejfájás, szédülés vagy egyéb tünetek jelentkezhetnek. Ez természetes reakció, hisz a méreganyagok távozását serkentjük.

Minden esetleges tünetről haladéktalanul tájékoztassa ayurvédikus orvosunkat.

 

Futógép használata

A futógép használatáról előzetesen konzultáljon ayurvédikus orvosunkkal! A futógép 7:00-19:00 óra között használható sportcipőben az előírt módon. A főkapcsoló a futópad elején, alul található, ezt használat után kérjük, kapcsolja le. A futópad mellett elhelyezett törölközőt használhatja, azt használat után hagyja a futópadon. Mindig csíptesse magára a vészkapcsolót a piros zsinórral. Amennyiben elesik vagy a zsinórt megrántja, a gép azonnal lefékez és megáll. Ne terhelje túl szervezetét, részesítse előnyben az alacsonyabb teljesítmény fokozatokat.

Étrendkiegészítők

Amennyiben kezelési csomagja étrend kiegészítőket tartalmaz, azokat csak előírás szerinti mennyiségben, módon és a meghatározott időben szedje. Amennyiben elfelejti beszedni a táplálékkiegészítőt, konzultáljon ayurvédikus orvosával. Soha ne szedjen be dupla adagot. Az elfogyott étrend kiegészítőket pótoljuk. Kérjük, adja le a recepción az üres tégelyeket nyitvatartási időben.

Teázás

Három különböző gyógyteát kínálunk, fogyasztását gyógykúra csomagja már tartalmazza. Gyógyteája típusát ayurvédikus orvosunk határozza meg. Naponta maximum egy termosznyi gyógytea fogyasztása megengedett, ezen felül az étkezésekhez kap még egy-egy bögre teát. Ha ezen felül is szomjas lenne, a tisztított víz több helyen megtalálható az épületen belül, kérjük, mindig melegítse fel azt teaforralóval kb. 35-45 Celsius fokra és úgy fogyassza. Az itt tartózkodás alatt csak meleg italokat és ételeket fogyaszthat. A termoszokat reggelente friss teával töltheti fel a recepció melletti teaforralókból. Fogyasztás előtt mindig ellenőrizze a megfelelő hőfokot!

Étkezés                 

Kérjük, hogy esetleges étel-intoleranciáját mielőbb jelezze a személyzetnek. Ételeinket mindig frissen készítjük. Kérjük, hogy az étkezéseken időben jelenjen meg, az ételt nem javasolt újra melegíteni. A kúra ideje alatt a vegán/vegetáriánus ételek adagja a kezelések eredményessége érdekében előre meghatározott. Ha eltérő étkezésre tart igényt, vagy az adagok mennyiségét szeretné módosítani, kérjük, egyeztessen ayurvédikus orvosunkkal. Az ajánlástól eltérő / házon kívüli étkezés nem javasolt, csak saját felelősségre vállalható, mellyel Ön veszélyezteti a kezelés sikerességét. Az étteremből ételt kivinni, illetve a Pihenőház területén az éttermen kívül máshol, pl. a szobákban, kezelő helyiségekben, folyosókon étkezni tilos. Vendégeinknek a Pihenőházba ételt, italt behozni tilos.
Reggeli: 8:00
Ebéd: 13:00
Vacsora: 17:30
Javasoljuk, hogy étkezés közben próbáljon meg az ételre koncentrálni. Kérjük, hogy az étterembe ne hozza magával mobil eszközeit, minden idegrendszert stimuláló szokással hagyjon fel, a beszédet is minimalizálja. Az ételek receptjei a ház specialitásai, melyek nem adhatók ki, de az alapanyagokról kérésére szívesen nyújtunk tájékoztatást. Megértését köszönjük.

A Pihenőház területének elhagyása

A gyógykúra ideje alatt lehetősége van elhagyni a Pihenőházat, ehhez érkezéskor mágneszár nyitó tokent biztosítunk. Kérjük, hogy távozását a személyzetnek előzetesen jelezze, a kiskaput úgy csukja be, hogy illetéktelenek ne tudjanak bejutni a Pihenőház területére. Minden esetben vigyen magával mobiltelefont. Kérjük, hogy tartózkodjon attól, hogy a Pihenőház területén kívül ételt, italt fogyasszon.

 

Látogatók fogadása

A Pihenőházban tartózkodás ideje alatt lehetősége van vendégeket, hozzátartozókat fogadni legkésőbb 20:00 óráig. Javasoljuk, hogy látogatója fogadására válassza a vasárnapot, mely relaxációs nap, ekkor nincs pranayama, jóga, meditáció.

Látogatója részére térítés ellenében kérhet reggelit, ebédet, vacsorát vagy kezelést. Az árakról a recepción kap tájékoztatást, előzetes helyfoglalás szükséges.

Dohányzás

A szobákban és a közös helyiségekben szigorúan tilos a dohányzás. Amennyiben Ön általában dohányzik, kérjük, hogy a kúra ideje alatt próbálja mellőzni, avagy minimálisra csökkenteni a dohányzást. Dohányzásra kijelölt helyünk nincs, dohányozni a Pihenőház területén kívül, a bejárattól minimum 5 m távolságban lehet.

Mosás

A Pihenőház orvosi szobájának mosdójában automata mosógép áll vendégeink rendelkezésére. Vendégeink maguk moshatják saját szennyesüket, melyeket a tartózkodásuk idején használnak. Mosásra kizárólag előzetes regisztrációt követően hétfőtől szombatig 18:00-20:00 óra között van lehetőség, melyre a recepció nyitvatartási idejében kerülhet sor. Mosáshoz adagonként egy darab mosókapszulát biztosítunk, ezen kívül más vegyszert tilos használni. A mosás díja 1000 Ft, mely előre fizetendő a recepción készpénzben vagy bankkártyával. Teregetésre csak a szobában van lehetőség, ehhez teregető állványt kérésre biztosítunk. Kérjük, hogy teregetés esetén fokozottan szellőztesse a szobákat, hogy elkerüljük a pára okozta penészedést.

Kérjük, hogy környezetkímélő, 30 fokos mosást válasszon.

Hibabejelentés

Kérjük vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt esetleges meghibásodást a recepción haladéktalanul jelezzék.

Kisállat

Házi kedvencét egyedi elbírálást követően, kizárólag előzetes ügyvezetői engedéllyel tudjuk fogadni.

Parkolás

Ha személyautóval érkezik, a pihenőház előtti, bekamerázott, nem őrzött parkolót vehet igénybe a szabad helyek függvényében. Kérjük, ne parkoljon a kiskapuk elé.

Értékeik biztonsága

Értékeit a szobában található széfben tudja biztonságba helyezni. A széfek kulccsal nyithatók-zárhatók, melyeket érkezésük napján a szobakulccsal együtt adunk át Önnek. A széfkulcs elvesztése esetén a széfet fel kell törni, aminek magas a költsége, ezért a kulcs elveszítése esetén 35.000 Ft pótdíjat számítunk fel.

Internet, Wifi-szolgáltatás

Wifi hozzáférés minden szobában rendelkezésre áll, jelszót recepciós munkatársunktól kérhet.

Fizetés

A Pihenőházban bankkártyás vagy készpénzes fizetésre van mód. Megkérjük, hogy legkésőbb a beköltözést követő napon legyen szíves kiegyenlíteni számláját. ÁFA-s számla igényét kérjük, előzetesen jelezze a recepción.

Kellemes tartózkodást, jó egészséget kíván a Brahmayurveda csapata nevében

Világi Szidónia

ügyvezető

Albertirsa, 2022. január 18.