Kezelések

Lehetőség nyílik szinkron, meleg gyógyolajos, gyógynövényes poros, gyógynövényes batyus testkezelésre. Azonban javasoljuk első alkalommal az ayurvédikus orvosi konzultációt.

Miért négykezes?

Négy kéz jobb, mint kettő – különösen, ha pihenésre és gyógyulásra van szükség. A négykezes kezelés olyan, mintha egy időben két teljes kezelést végeznének, ugyanakkor a hatása megsokszorozódik.

A kezelések érzetükben és hatásukban is megduplázódnak és a szinkron mozdulatok egyensúlyba hozzák fizikálisan a test két oldalát, hatalmas jelentőséggel bírnak a szervek működésének harmonizálásában. A két oldali, kiegyenlítő, összhangban végzett mozdulatok fokozottan javítják a keringést, az energiák áramlását, a közérzetet, gyorsítják a méregtelenítés folyamatát a testben. Stresszoldó hatásukon túl, fokozottan javítják a szellemi éberséget, még inkább nyugtatják az idegrendszert és erősítik az immunrendszert. Nem utolsó sorban pedig a jobb és baloldalról azonos mozdulatokból és azonos ritmusban érkező ingerek harmonizálják a két agyfélteke működését, mely pozitív hatását a szellemi, alkotói tevekénység növekedésében, kreativitás fejlődésében is kimutatja.

Ez a technika magában foglalja az egyéni kezelések minden erényét, ám hatékonyságában és az általa közvetített jó érzésben felülmúlja azokat, mivel duplán vannak jelen a kezelők energiái és mozdulatai. A szinkron kezelések olyan energiákat generálnak, hogy az ember megtapasztalhatja az egység- és ősbizalom élményét. Létrejöhet egy olyan egyensúlyi állapot, mely felébreszti a szervezet öngyógyító mechanizmusát, amin keresztül még jobban megtisztul és még inkább lehetővé válik a szervezet regenerálódása.

 

50 perc

Az ayurvédikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárása, ajánlott az általános egészségmegőrzés, közérzetjavítás szempontjából, álmatlanság, alvászavar, depresszió, ízületi problémák, keringési problémák esetén és a stressz leküzdésében is. Jótékony hatása legfőképp a szellemi éberségben, a nyugodt idegrendszerben és a jó étvágyban tapasztalható. Az ayurvédikus masszázsterápia lényege, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál az adott alkat kiegyensúlyozására, így a masszőr döntése mely típusú olajat használ a kezeléshez. A legfontosabb az, hogy a kezelés során a masszázslépések végighaladjanak az emberi testet borító marma pontokon és így feloldják a test blokkjait. Az abhayanga masszázs a kiválasztott kellemesen felmelegített olajjal az arcon és fejen kezdődik, folytatódik a talpon és így felfelé, a hason és a mellkason, mely alól még a fülcimpa sem kivétel.

50 perc

Mély száraz masszázs, mely során gyógynövény őrlemény keverékével dörzsöljük át a testet fájdalommentesen, míg az teljesen felmelegszik. E speciális kezelés jelentős hatása főként a cellulit (narancsbőr) kezelésben, a helyes testsúly elérésében, zsírégetésben, alakformálásban, anyagcsere problémák kezelésére kiváló gyógyír. E csodálatos kezelés tökéletesen sima, hibátlan csillogó, bőrt varázsol.    

 

50 perc

Ayurvédikus izzasztásos kezelés, terápiás borogatás. Az izzadást a folyamatosan melegen tartott gyógyolajba mártogatott vászonzsákocskák biztosítják, amelyek úgyszintén gyógyolajban sütött eredeti keralai ayurvédikus növényeket és porokat tartalmaznak. A vászonzsákocskákat meleg olajba mártogatva a test részeihez ütögetjük finoman. Itt a kezelt testrészeket azonnal meleg törölközővel betakarjuk a melegen tartás érdekében. Az elakhizi rendkívül hatásos a fájdalmakra, duzzanatra, merevségre, zsibbadásos érzésre, arthritisre, reumára, spondilózisra (csigolyameszesedés), alacsony vérkeringésre és gyengeségre. A legélvezetesebb életerőt és vitalitást kiváltó ayurvédikus kezelés, hideg téli napokon a legjobb, ami történhet velünk. Főként váta és kapha vendégeinknek ajánljuk.

50 perc

Ezt a kezelést a navara rizs teszi különlegessé, amelyet étkezésre nem használnak, kémiai és ásványi összetétele miatt a csodával határos regeneráló hatása van. A tehéntejet és Khurundoti gyökeret hosszasan főzzük, majd a vászonlabdacsokat megtöltjük a Navara rizzsel. Az eljárás ugyanaz, mint az elakhizi-nél, a meleg tejbe mártogatjuk a labdacsokat és ezzel finoman ütögetjük, kenegetjük, masszírozzuk a testet. A melegen tartás itt is nagyon lényeges és fontos. Az ayurvéda ezt a kezelési formát magas vérnyomásra, reumára, gyenge izomzatra, isiászra, magas koleszterinre, szexuális problémákra, terméketlenségre és bőrproblémákra ajánlja.

50 perc

Meleg gyógyolaj csorgatása a fej meghatározott területeire, megnyugtatja a központi idegrendszert, kitűnő stresszoldásra, álmatlanságra, neurológiai betegségek leküzdésére, valamint fülzúgásra, szédülésre, pikkelysömörre és őszülő hajra. A kezelés érdekessége, hogy habár végig melegített olajat csurgat a terapeuta a fejre, mégis a kezelés végére úgy tűnik mintha lehűtöttük volna a fejet. Elsősorban azoknak javasolt, akik nem képesek agyukat kikapcsolni, állandóan töprengenek valamin.

45 perc

A lágy csontkovácsolást ötvözzük az ayurvédával, meleg batyukat használunk az izmok melegítésére és ernyedésére. Ezzel a módszerrel az izmok megkeményedésén, összecsomósodásán, idegbecsípődésen, lumbágón, isiászon, nyaki gerinc, váll fájáson, fáradékonyságon, fejfájáson, gerincferdülésen, és sántításon tudunk segíteni. Nem a csontokra hatunk, hanem az izomzatra és az ízületekre. Segítségével megszüntethetők a tünetek, amelyek a rendellenességeket kiváltják. Fájdalmak esetén sokszor úgy érezzük, hogy az ízületeink fájnak, pedig a valóságban az agyunk az ízületek közelében létrejövő csonthártya túlterhelést jelzi számunkra. Ezért olyan lényeges, hogy az izmainkat jó tónusba hozzuk, ezzel véglegesen meg tudjuk szüntetni a fájdalom okát.

50 perc

Ez a nagyon hatásos kezelés az egész hátra, a gerinc menti izomzatra és a nyak környéki részére összpontosít. 60 percben a feszült nyak és csuklyás izom lazításával, kimozgatásával, masszírozásával, melegítésével a fájdalmat megszünteti. Ennél a kezelésnek köpölyözünk, a vérkeringés serkentése érdekében. Az ülőmunkát végző vendégeink részére ajánljuk.

50 perc

A tenyér és a talp, mint önálló mikrorendszer kezelése hatással van az egész szervezetre. A tenyér és a talp reflexzónáinak stimulálásával javítjuk az életfunkciókat és stimuláljuk a belső szerveket, mely során megnyugodnak a fájdalmas ízületek, csökken az ödéma. Néhány kezelés után éreznünk kell a kedvező változást.

50 perc

A kezelés alatt a fejre és nyakra koncentrálunk. A masszázs révén a vérkeringés felpezsdül, így az agyi funkciók fokozódnak, hajunk fényes és egészséges lesz az olajozástól. Néhány kezelés teljesen feloldja a nyak és váll vonalán kialakult izomblokkokat. Hatékony álmatlanság kezelésésre is. Az indiai nők haja azért olyan gyönyörű, erős és egészséges, mert rendszeresen olajjal ápolják a hajukat és fejbőrüket.

25 perc

Tisztító ayurvédikus terápia a szemnek, melyet langyos gyógy-ghee segítségével végzünk. Miután a tésztát a szemek köré kellőképpen felépítettük, lassan belecsöpögtetjük a gyógynövényes ghee-t, ameddig a szemet és környékét ellepi a folyadék, szemfürdőt képezve. A szemfürdő és a páciens által végzett szemgyakorlatok elősegítik a szem megolajozását. A Tarpan, mint kezelés, nagyon hatásos, elsősorban a száraz viszkető, piros, irritált, könnyező, karikás szemre. A többször elvégzett kezelés után a látást is jelentősen javítja, továbbá megelőzés céljából ajánljuk azoknak, akik sokat használják a komputert és gyakran ülnek a tévé előtt. Ennél a kezelésnél egy kezeléssel nem érünk el eredményt, mindenképpen a folytonosság a lényeg, tehát kúraszerűen ajánljuk. A kezelés időtartama egyén és állapot függő.

25 perc

A nasyam egy több részből álló procedúra, amely az orr, az arcüreg, a fej és a nyaki rész gőzöléséből, masszírozásából, valamint főzetek, olajok, esetenként porok az orrba és az arcüregbe juttatásából áll. Ez a procedúra nagyon fontos része a purvakarmának, vagyis a panchakarma előkészítésénél nagy szerepet játszik, mivel a toxinok eliminálása (eltávolítása) a fej és nyaki részből a nasya terápia feladata. Ez a tisztítási folyamat ajánlatos mindazoknak, akik fejfájással, migrénnel, arcüreggyulladással (sinusitis), krónikus megfázással, mellkasi vértolulással, valamint nyaki spondilozisra (csigolyameszesedés) panaszkodnak vagy arcbénulásban (facialis paresis) szenvednek.

25 perc

A gerinc, derék és keresztcsont szakaszának fájdalmaira, valamint a gerinc különböző elváltozásaira, mint például a krónikus hátfájás, az isiász (ülőideggyulladás), az ízületi gyulladás, a lumbágó (derékfájás), az osteoarthritis (krónikus ízületi gyulladás) és az alsó végtagok gyengeségének leküzdésében igen hatásos ayurvédikus kezelés. A terapeuta a hát alsó részére tésztából egy kör alakú tartófalat épít, amelyet fokozott figyelemmel langyos, majd egyre melegebb gyógyolajjal önt fel. Ezzel az eljárással megolajozzuk, megkenjük az ízületeket, hogy hajlékonyak legyenek és ezáltal fájdalommentesen töltsék be élettani funkciójukat. A kezelt területen a vérkeringés megnő, a görcsök izmok ellazulnak, a kötőszövetek megerősödnek.

A kezelés csak ayurvedikus orvosi javaslat esetén vehető igénybe!

25 perc

A térd ízületi problémáira alkalmazott igen hatásos ayurvédikus kezelés. Ebben az esetben a terapeuta a tésztából készült kör alakú tartófalat a térdre építi fel, amelyet fokozott figyelemmel langyos, majd egyre melegebb gyógyolajjal önti fel, így a lokális átmelegítéssel növeljük a vérkeringést, olajozzuk az ízületeket és különböző degeneratív jellegű betegségeket visszafordíthatunk, javíthatunk. Hatásos ayurvédikus kezelés a térd ízületi problémáira, helyi melegítés, masszírozás, gyógyolajak bejuttatása a problémás területekre. Alkalmazható térdkopás, fájdalmak, funkcionális problémák esetében.

A kezelés csak ayurvedikus orvosi javaslat esetén vehető igénybe!

25 perc

Hatásos kezelés a nyaki részen kialakult csigolyameszesedésre (spondilózis), krónikus nyaki fájdalmakra, nyaki merevségre.

A kezelés csak ayurvedikus orvosi javaslat esetén vehető igénybe!

25 perc

Légzőszervi problémák, így asztma, bronchitis és allergia, valamint szív és érrendszeri panaszok, mellkasi izomfájdalom kezelésére alkalmazott igen hatásos ayurvédikus kezelés. A terapeuta a mellkasi részt gyengéden átmasszírozza a meleg kámforolajjal, majd a mellkasra tésztából épít egy tárolóedényt, melybe lassan, kellő figyelemmel langyos, majd egyre melegebb gyógyolajat önt. Az eljárás javítja a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és a lerakódott nyálka felszakad és távozik.

A kezelés csak ayurvedikus orvosi javaslat esetén vehető igénybe!

25 perc

A fájdalmas ízületek kezelése, mely során a terapeuta személyre szabott kezelést nyújt attól függően, hogy kopást, gyulladást, vagy keringési problémát kezel.

A terapeuta több kezelést használ egyszerre, mint

  • Masszázs
  • Patra potli (gyógynövénykeveréket tartalmazó batyus kezelés)
  • Különböző vasti-k (lokális melegítés gyógyolajjal)
  • Pakolások (olajos, poros, gyógynövényes)
  • Kimozgatások

60 perc (szauna)

Erős méregtelenítési eljárás, ahol a szaunához hasonlóan a gőz természetes izzadásra ösztönzi a szervezetet, mely során a méreganyagok könnyebben eltávoznak. A swedana felfokozza a masszázs hatását, időtartama mindig alkattól és állapottól függ. Kiegészítő kezelésként ajánlott egyéb kezelések után.